Матвієнко: "Промінвестбанк" атакували акціонери з 4-5% акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Матвієнко: "Промінвестбанк" атакували акціонери з 4-5% акцій

Кримінал
3366
Проблеми Промінвестбанку створила група осіб, яким не вдалася покупка банку і які скупили в дрібних акціонерів 4-5% акцій ПІБа. Про це в інтерв'ю "Комерсант-Україна" повідомив голова правління і головний акціонер Промінвестбанку Володимир Матвієнко.
"Це пов'язано з рейдерськими атаками. Коли банк прекрасно працював, були люди, які хотіли його придбати. Якби вони діяли цивілізованим способом, то ми могли б продати його, як були продані інші банки. Спочатку відбулася незаконна скупка акцій у дрібних акціонерів. Одні з них купили 2%, інші ще 2%. Я думаю, що там усього скуплено 4-5%.",- сказав Матвієнко
За словами голови правління банку, покупці активізувалися після того, як Промінвестбанк відповідно до вимог Нацбанку вирішив підвищити капіталізацію.
"Для нас це було несуттєво, поки ми не намагалися підвищити капіталізацію за вимогами Нацбанку. Потім відразу піднялася хвиля. Але якщо в когось із акціонерів дійсно були питання, то вони повинні були їх правильно поставити.
Рейдери розбурхали народ... Справа в тому, що за цим стояли певні групи.... У таких рейдерських операціях, як правило, беруть участь посередники. Це фірми-одноденки, які зареєстровані на людей, що одержали паспорти в 2008 році. Вони нібито виступають керівниками приватних закордонних фондів, які готові купити банк під час підписання певних документів. Це все робилося нецивілізовано", - стверджує Матвієнко.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас