Міжнародна комісія оцінила збиток Грузії від серпневого конфлікту на Кавказі в 3 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародна комісія оцінила збиток Грузії від серпневого конфлікту на Кавказі в 3 млрд дол

Казна та Політика
109
Протягом найближчих трьох років Грузії буде потрібна фінансова допомога в $3 млрд на ліквідацію збитку в результаті серпневого конфлікту на Кавказі.
Прес-служба Єврокомісії повідомила в четвер, що розмір допомоги був визначений за підсумками роботи оцінної місії в складі Всесвітнього банку, ООН, Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейської комісії, Європейського інвестиційного банку та Міжнародної фінансової корпорації.
У повідомленні відзначається, що 22 жовтня в Брюсселі Єврокомісія та Всесвітній банк проведуть конференцію донорів Грузії на рівні міністрів.
"Метою конференції є мобілізація міжнародного сприяння для відновлення ушкодженої інфраструктури в Грузії, реінтеграції внутрішньо переміщених осіб і прискореного відновлення економіки Грузії, якій був нанесений збиток у результаті конфлікту в серпні 2008 року, а також підвищення безпеки енергетичної інфраструктури Грузії", - говориться в повідомленні, розповсюдженому представництвом Єврокомісії в Москві.
У конференції візьмуть участь країни-члени ЄС, а також інші держави, міжнародні фінансові інститути та міжнародні організації.
Очікується участь у зустрічі голови Єврокомісії Жозе Мануела Баррозу, глави МЗС Франції Бернара Кушнера та Чехії Карела Шварценберга, а також прем'єр-міністра Грузії Ладо Гургенідзе.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас