Саркозі проти податкового раю для європейських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі проти податкового раю для європейських банків

169
Президент головуючої в Євросоюзі Франції Ніколя Саркозі висловився проти існування режиму "податкового раю" для банків, яким в умовах світової фінансової кризи надається фінансова допомога з боку урядів країн-членів ЄС.
Моя відповідь - ні! - сказав Саркозі журналістам у Брюсселі по завершенні дводенного саміту Європейського союзу.
Як повідомляє РІА "Новини", Президент Франції також висловив думку, що за діяльністю фінансових інститутів повинен здійснюватися контроль.
У свою чергу, голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу відзначив, що немає сумніву в тому, що економіка Європи залишиться ринковою, однак вона повинна регулюватися загальними правилами.
За словами учасників прес-конференції, лідери Євросоюзу одностайно підтримали з метою запобігання кліматичних змін скорочення до 2020 року на 20% обсягу викидів в атмосферу над національною територією газів, що викликає парниковий ефект.
Нагадаємо, глави 15 держав, що входять до єврозони, прийняли проект плану спільних дій з боротьби зі світовою фінансовою кризою. Суть програми полягає в наданні гарантій із забезпечення банківської ліквідності й рекапіталізації банків якщо буде потреба терміном до 31 грудня 2009 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас