Індекс Казахської фондової біржі у четвер впав на 9,4% на зовнішньому негативі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс Казахської фондової біржі у четвер впав на 9,4% на зовнішньому негативі

Фондовий ринок
192
Індекс Казахстанської фондової біржі KASE за підсумками торгів у четвер знизився на 9,4% - до 930,82 пункту, повідомила біржа.
Перша угода дня зафіксувала значення індексу на рівні 1022,10 пункту. Під час торгів максимальне значення індексу склало 1023,95 пункту, мінімальне - 929,53 пункту.
Обсяг угод з акціями, включеними в представницький список індексу, 16 жовтня знизився до попереднього торговельного дня в тенговому еквіваленті в 2,4 рази і склав 256,7 млн тенге ($2 млн 143,6 тис.).
Знизилися в ціні прості акції "Казахтелекому" (на 20%), АТ "Розвідка Видобуток "Казмунайгаз" (на 13%), Kazakhmys Plc (на 12,1%), банку "Центркредит" (на 10%), Народного банку (на 8,7%), а також прості та привілейовані акції Казкомерцбанку (на 15,6% і 8,2% відповідно).
Виросли тільки прості акції БТА банку (на 7%).
Не змінилися в ціні прості акції Темірбанку і "префи" "Казахтелекому".
Як прокоментував агентству "Інтерфакс-Казахстан" причини коливання індексу KASE у вересні-жовтні поточного року старший фінансовий аналітик АТ "ООИУПА Resmi Asset Management" Азамат Ескожа, це "викликано негативом на світових фінансових ринках".
"Незважаючи на позитивну інформацію про заходи, вжиті державою зі стабілізації ситуації у фінансовому секторі економіки, інвестори "сходять" з казахстанського ринку - точно так само, як і із всіх ринків, особливо, що розвиваються", - сказав він.
За словами А.Ескожи, що послався на статистику казахстанського центрального депозитарію, якщо обсяги акцій у грошовому вираженні у нерезидентів у минулому "падали на 5-7%, то у вересні - на 23%".
Він додав, що такий показник "став рекордом" у негативному сенсі, а "відхід інвесторів додає тенденції падіння".
"Таким чином, частка іноземних учасників у структурі власників цінних паперів зменшилася з 20% на початку літа до 8% на початок жовтня", - підсумував він.
У цей час у представницький список KASE включені цінні папери 10 найменувань 8 емітентів: прості та привілейовані акції Казкомерцбанку, прості акції БТА банку, банку "Центркредит", Народного банку і Темірбанку, прості та привілейовані акції "Казахтелекому", прості акції АТ "Розвідка Видобуток "Казмунайгаз" і Kazakhmys Plc.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас