Уряд ФРН різко знизив економічний прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд ФРН різко знизив економічний прогноз

Казна та Політика
276
Міністерство економіки Німеччини представило новий прогноз темпів економічного зростання в 2009 році.
Через фінансову кризу передбачається зниження зростання ВВП на один відсоток. До рецесії залишився один крок.
Німецький уряд значно знизив свій кон’юнктурний прогноз на наступний рік. За відомостями міністра економіки Німеччини Міхаеля Глоса (Michael Glos), федеральний уряд розраховує на зростання ВВП в 2009 році на 0,2 відсотки. При цьому ще навесні цього року називалася цифра 1,2 відсотки.
Тим часом прогнози на поточний рік не змінилися, і уряд, як і раніше, розраховує на темпи зростання економіки на рівні 1,7 відсотка. За 2007 рік цей показник склав 2,5 відсотки, повідомляє онлайн-видання Tagesschau.de.
Міністр економіки Німеччини Міхаель Глос: "Пояснюючи своє рішення, міністерство економіки посилається на те, що поки не відомо, які економічні наслідки в остаточному підсумку буде мати фінансова криза. Тому всі прогнози в цей час особливо не надійні".
При складанні прогнозу уряд, однак, виходив з того, що фінансова криза не стане причиною подальших великих потрясінь, і банківська система Німеччини від неї не постраждає. Такий оптимістичний розрахунок заснований у числі іншого на факті прийняття федеральним урядом програми захисту банків.
Раніше такий прогноз щодо зниження темпів економічного зростання Німеччини зробили інститути з дослідження економіки ifo, IWH Halle, RWI Essen та IFW Kiel, яким уряд доручив провести експертизу. Учені обґрунтували результати неясністю кон'юнктури і загостренням фінансової кризи. "Німеччина в значній мірі зачеплена слабістю світової кон'юнктури, оскільки скорочується попит на обладнання, що займає величезну частку в загальних обсягах експорту країни", - говориться у висновку.
Зниження темпів зростання економіки вплине на ринок праці і на державний бюджет. В експертизі вказується на ймовірне скорочення робочих місць на 350 тисяч до кінця 2009 року. Бюджетний прогноз у найближчі тижні також буде переглянутий.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас