Ford запропонував Denso купити частину своєї частки в Mazda — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford запропонував Denso купити частину своєї частки в Mazda

Фондовий ринок
178
Американський автовиробник Ford Motor Co. звернувся до японського постачальника запчастин Denso із пропозицією про покупку частини своєї частки в Mazda Motor Corp., повідомляє агентство Reuters.
Корпорація Denso, найбільший у світі виробник авто запасних частин для автомобілів та основний їхній постачальник для Toyota Motor Corp. погодився розглянути цей запит, тому що планує розширити бізнес із Mazda.
Кількість акцій, призначених до продажу і їхня ціна поки не визначені, але, імовірно, Denso придбає близько 1% акцій компанії. Ринкова вартість Mazda становить приблизно 380 млрд. ієн ($3,8 млрд.).
Ford володіє 33,4% в Mazda і має намір продати частину цього пакета через падіння попиту на свою продукцію і глобальну кредитну кризу. Агентство Nikkei повідомляє, що американська компанія веде переговори про продаж частини своєї частки з 20 або навіть 30 потенційними покупцями.
Японська торговельна корпорація Sumitomo Corp. уже висловила свій інтерес до пропозиції Ford. Не виключається, що й сама Mazda буде готова викупити частину своїх акцій і скористається пропозицією американської сторони.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас