Голова ФРС США: Економіку США чекає довга реабілітація — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ФРС США: Економіку США чекає довга реабілітація

Казна та Політика
583
Прийнятий антикризовий крок "повинен допомогти знизити ризики в економіці, яку чекає довга реабілітація".
Про це заявив голова ФРС Бен Бернанке в Економічному клубі Нью-Йорка, передає Associated Press. "Ми продовжимо використовувати всі необхідні інструменти для того, щоб відреагувати на ті виклики, з якими ми зіткнулися", - сказав голова ФРС.
Заява Бернанке була сприйнята аналітиками як готовність ФРС знову знизити облікову ставку, що зараз складає 1,5%, вже наприкінці жовтня 2008 р. Востаннє ставка знижувалася 8 жовтня, коли ФРС США, Банк Англії, Європейський центральний банк (ЄЦБ), а також ЦБ Канади, Швейцарії і Швеції оголосили про скоординоване зниження облікових ставок на 0,5%.
3 жовтня 2008 р. президент США Джордж Буш підписав пакет заходів зі стабілізації фінансового сектору, схвалений американським конгресом. Згідно з антикризовим планом, уряд США витратить до 700 млрд дол. на викуп у фінансових компаній неліквідних активів, похідних від іпотеки. До антикризового проекту також увійшли пункти про тимчасове збільшення ліміту на страхове покриття банківських депозитів федеральною владою з 100 тис. до 250 тис. дол. і податкове послаблення для бізнесу і індивідуальних платників податків на загальну суму 110 млрд дол.
Міністерство фінансів США 14 жовтня ц.р. доповнило прийнятий раніше план викупу неблагополучних боргових зобов'язань ("план Полсона") проектом вкладень в акціонерний капітал провідних американських банків. Уряд має намір використовувати як мінімум 250 млрд дол. з 700-мільярдної антикризової програми на купівлю акцій провідних фінансових інститутів країни.
Частка участі держави в капіталі кожного конкретного банку або фінансової компанії не перевищить 25 млрд дол. Банки, охочі брати участь в цій програмі, повинні подати свої заявки до 14 листопада поточного року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас