Доведено: Відволікатися на роботі корисно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доведено: Відволікатися на роботі корисно

653
Психологи з Північно-західного Університету (штат Іллінойс, США) з'ясували, що відволікатися на сторонні речі під час роботи не тільки не шкідливо, але й корисно. За словами дослідників короткочасне переключення уваги дозволяє працівникові розслабитися, після чого його мозок "перезавантажується" і краще справляється з вирішенням проблем.
Таким чином, коли ви повернетеся до колишнього завдання, ваша свідомість сама підкаже вам відповідь на питання, що цікавить. Як експеримент 130 добровольців виконували тест на словесні асоціації. Половині групи запропонували під час тесту відпочити п'ять хвилин і сконцентруватися на чомусь зовсім іншому.
Результати показали, що піддослідні, які фокусувались на різних заняттях, виконали тестове завдання набагато швидше і більш ефективно, ніж учасники контрольної групи, які працювали без перепочинку, повідомляє Daily Telegraph. Підсумки дослідження, проведеного вченими з Північно-західного Університету (штат Іллінойс, США) було опубліковано у вересневому номері журналу Psychological Science. У тексті статті також була спростована розхожа думка, що розсилання e-mail і балаканина по ICQ знижують IQ удвічі швидше, ніж паління марихуани.
"Свідоме, старанне міркування ефективно тільки тоді, коли ви робите лінійні, аналітичні висновки, однак при вирішенні складної проблеми корисніше діяти несвідомо, - вважає голова дослідницької команди Адам Галинськи. - Саме коли людина діє несвідомо, у неї бувають осяяння, які можуть привести до важливих відкриттів".
До речі, недавно вчені з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі виявили, що інтернет стимулює роботу мозку не гірше, ніж кросворди. Пошук інформації у Всесвітній павутині розвиває мозкові центри, відповідальні за прийняття рішень і побудову аргументації.
За припущеннями фахівців, ці дані допоможуть у протистоянні віковим фізіологічним змінам, що сповільнюють роботу мозку.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас