S&P помістило кредитні рейтинги України в список CreditWatch з негативним прогнозом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P помістило кредитні рейтинги України в список CreditWatch з негативним прогнозом

1150
Міжнародна рейтингова компанія Standard & Poor"s помістила довгострокові і короткострокові суверенні кредитні рейтинги України: по зобов'язаннях в іноземній валюті - "В+/В", по зобов'язаннях в національній валюті - "ВВ-/В", а також рейтинг за національною шкалою "uaAА" - в список CreditWatch з негативним прогнозом. Рейтинги будуть виведені із списку CreditWatch, ймовірно, цього місяця - услід за проясненням державної стратегії, направленої на подолання зростаючої напруги у фінансовому секторі країни, що може зажадати надання фінансових ресурсів з боку уряду. "Ми знаходимося в процесі оцінки цих потенційних витрат і впливу погіршення перспектив економічного зростання на бюджетні показники уряду України", - сказано в повідомленні S&P, поширеному прес-службою агентства.
"Поміщення рейтингів в список CreditWatch відображає нашу заклопотаність у зв'язку з погіршенням економічної ситуації і пов'язаного з цим знецінення національної валюти, а також впливом цих чинників на якість активів фінансового сектору України, особливо в світлі високого рівня запозичень в іноземній валюті приватного сектору, еквівалентного 35% ВВП. Дефіцит по рахунку поточних операцій в доларах США за першу половину 2008 р. виріс в 6 разів - до 6,8 млрд дол. (за оцінкою, 7% ВВП), але ця цифра, ймовірно, значно збільшиться в місяцях 2008 р., що залишилися, і в 2009 р., оскільки Україна стикається з різким припиненням зовнішнього фінансування", - заявив кредитний аналітик Standard & Poor"s Френклін Гілл.
Великі потреби України в зовнішньому фінансуванні збережуться, оскільки платежі по рахунку поточних операцій і погашення короткострокового зовнішнього боргу складуть до 147% золотовалютних резервів впродовж наступних 12 місяців, вважають експерти. Умови зовнішньої торгівлі міняються, погіршуючи перспективи економічного зростання в середині поточного електорального циклу.
Український уряд веде переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо угоди про надання довгострокової допомоги економіці країни. "Ми чекаємо, що рейтинги будуть виведені із списку CreditWatch цього місяця, оскільки питання про угоду з МВФ і відповідне виділення коштів в іноземній валюті до цього часу проясниться", - сказав Ф.Гілл.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас