Рівень довіри до світової економіки впав на побоюваннях рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рівень довіри до світової економіки впав на побоюваннях рецесії

289
Довіра до світової економіки знизилася в жовтні на побоюваннях, що поглиблення фінансової кризи може привести до рецесії, свідчать дані опитування, проведеного агентством Bloomberg на всіх континентах.
Індекс Bloomberg Professional Global Confidence впав у цьому місяці до 4 пунктів з 11,3 пункти у вересні. Найбільше зниження довіри спостерігається в Європі та Азії, найменше - в Японії.
Найбільш песимістично були налаштовані респонденти у Великобританії, де індекс довіри впав до 3 пунктів з 5,7 пункту. Довіра серед американських респондентів впала до 5,1 пункту з 15,2 пункти, в Японії - до 5,4 пункти з 7 пунктів. Оптимістичніше за всіх були налаштовані респонденти в Бразилії - там, індекс довіри опустився до 26,6 пункту з 32 пунктів. Значення індикатора нижче 50 пунктів означає песимістичні оцінки.
Найбільший обвал ринку акцій з 1970 року на побоюваннях можливого краху банківської системи, що стався минулого тижня, затряс світову економіку. Падіння довіри на тлі можливо рецесії в економіці Європи та США змусило центральні банки знизити базову процентну ставку, урядам довелося вживати заходів з порятунку фінансових інститутів.
"Порочне коло між фінансовим сектором і реальною економікою розширюється, - заявив економіст ING Group Мартін ван Вліт, - подальше послаблення економіки безсумнівно".
В опитуванні Bloomberg, що проводилося з 6 до 10 вересня, брали участь близько 3764 респондента з більш ніж 100 країн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас