За вирощений 693-кілограмовий гарбуз американець отримав 9 тис. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За вирощений 693-кілограмовий гарбуз американець отримав 9 тис. дол.

281
На сільськогосподарському конкурсі в США американець Тед Старр показав вирощений ним гарбуз вагою 693 кілограма. За таке досягнення йому присудили перше місце і вручили премію $9 тис.
Представник конкурсу Тім Біман повідомив, що дітище Старра в довжину досягає 1,32 метра, а обхват його становить 4,57 метри. Він повідомив також, що в змаганні брали участь десятки садівників зі штатів Вашингтон, Орегона та Каліфорнії, але їм так і довелося виїхати ні з чим, не рахуючи, звичайно, власних гарбузів.
За правилами конкурсу, що цього року проводиться вже 35-ий раз, переможець одержує по $6 тис. за кожен фунт ваги гарбуза. Таким чином, Старр за свої багатомісячні старання одержав більше дев'яти тисяч доларів.
Торішнім переможцем став власник гарбуза вагою 691,3 кілограми. Найбільші гарбузи, представлені на конкурсі, будуть прикрашати головну вулицю містечка Халф Мун Бей, у якому проводиться сільськогосподарський конкурс.
Раніше найбільший гарбуз у Європі виростив житель бельгійського міста Тонгр. Вага овочу досягала 615,8 кілограма. Бельгієць став переможцем конкурсу на найбільший гарбуз, у якому брали участь 66 фермерів, що представляють не тільки Бельгію, але й сусідні Нідерланди.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас