ОАЕ додатково виділять своїм банкам 19 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОАЕ додатково виділять своїм банкам 19 млрд дол

Казна та Політика
210
Об'єднані Арабські Емірати більш ніж в 2 рази збільшили розмір надзвичайного фонду для підтримки банківської системи - до 120 млрд. дирхемів ($32,67 млрд.) з метою посилення боротьби з наслідками світової фінансової кризи, повідомляє агентство Reuters.
Минулого місяця центробанк ОАЕ відкрив фонд з надання надзвичайної допомоги банкам у розмірі 50 млрд. дирхемів ($13,67 млрд.), але поки місцеві банкіри лише гадають яким чином будуть використані нові уливання 70 млрд. дирхемів ($19 млрд.). Напередодні, влада ОАЕ пообіцяла захистити всі національні банки від кредитних ризиків, забезпечити достатню ліквідність і гарантувати банківські вклади.
За даними державного інформаційний агентства WAM, уряд ОАЕ вже розпорядився, щоб мінфін почав передачу коштів фонду в банківський сектор, не повідомляючи при цьому деталі цього механізму. Для підтримки фондового ринку, уряд спростив правила скупки компаніями власних акцій після декількох тижнів падіння дубайського біржового індексу. Крім того, після повідомлень про додаткові уливання в банківську систему, процентні ставки на міжбанківські кредити впали другий раз підряд.
У випадку, якщо уряд розмістить кошти фонду на депозитах у банках, це послабить напругу у фінансовому секторі і збільшить обсяг міжбанківських запозичень. Але якщо фонд буде призначений лише для збільшення обсягу банківських запозичень, то це навряд чи принесе очікувані результати, вважають аналітики.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас