Шахраї Ямайки озброюються за рахунок "лотереї" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї Ямайки озброюються за рахунок "лотереї"

Казна та Політика
237
Поліція Ямайки встановила, що організована на острові шахрайська лотерея, ціль якої - виманити гроші в довірливих американців - сприяє збільшенню озброєних злочинних банд і придбанню ними потужної сучасної зброї.
Злочинці незаконним шляхом одержують особисту інформацію про своїх потенційних жертв - імена, адреси і номери телефонів. Потім їх переконують у тому, що їм дістався в лотереї великий виграш, але для того, щоб його одержати, необхідно відправити певну суму на адресу організаторів.
Центр шахрайської операції - у Монтего-Бей, другому за розміром місті Ямайки. Поліція вже протягом декількох років намагалася зламати її роботу, але всі спроби дотепер залишалися безуспішними.
Аналогічні шахрайські лотереї діють і в інших країнах світу.
Головними жертвами шахраїв стають американські пенсіонери, і, за деякими повідомленнями, бували випадки, коли довірливі люди втрачали в такий спосіб всі свої заощадження.
За даними поліції, доходи шахраїв становлять тисячі доларів на тиждень, і останнім часом вони стали використовуватися головним чином для придбання дорогої крупнокаліберної зброї.
Кількість важких злочинів на острові неухильно росте: лише з початку нинішнього року число вбитих перевищило 1200 осіб.
Як заявив представник поліцейського комісаріату Ямайки Лес Грін, шахрайська лотерея пов'язана і з іншими видами злочинної діяльності.
"Самі організатори лотереї гроші не збирають. Вони доручають це іншим, і коли мирним шляхом одержати їх не вдається, вони віддають наказ про грабіж або навіть убивство. Масштаби злочинності, таким чином, неухильно ростуть, у неї щодня залучені мільйони доларів", - заявив Лес Грін.
Поліція намагається виявити всіх тих, хто залучений у злочинну лотерею, і заарештувати їхні рахунки.
Однак для жертв шахрайства одержання своїх грошей назад - процес довгий і зовсім без гарантії на успіх.
Не так давно поліції довелося закрити справу після того, як обдурена літня американка покінчила із собою, втративши майже чверть мільйона доларів
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас