П'ять провідних центральних банків світу нададуть фінустановам необмежену допомогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

П'ять провідних центральних банків світу нададуть фінустановам необмежену допомогу

Казна та Політика
803
П'ять провідних центральних банків світу, включаючи Федеральну резервну систему (ФРС) США, Європейський центральний банк (ЄЦБ), а також швейцарський Центральний банк представили нові заходи підтримки фінансових інститутів.
Так, Банк Англії, ЄЦБ і швейцарський ЦБ у спільній заяві повідомили, що нададуть необмежену кількість доларових коштів фінансовим інститутам терміном на 7, 24 і 84 дні.
Кошти будуть надаватися по фіксованій ставці. Розмір взаєморозрахункових операцій із ФРС США буде збільшений до такої кількості, "яка буде необхідна", говориться в заяві банків. Банк Японії заявив про свій намір вжити аналогічних заходів.
Раніше центробанки почали низку кроків для стабілізації фінансових ринків. Так 9 жовтня ц.р. ЄЦБ, Банк Англії і ЦБ Швейцарії оголосили про розміщення на фінансових ринках 120 млрд дол. для підтримки ліквідності. Крім того вчора влада Португалії оголосила про виділення 20 млрд. євро на забезпечення гарантій банкам, а Норвегія планує надати фінустановам 41 млрд євро. У свою чергу Міністерство фінансів РФ розмістило на депозитах 22-х банків 243,8 млрд руб. бюджетних коштів по середньозваженій ставці 8,44% річних.
Національний банк України також не залишився осторонь від цього процесу. Зокрема з початку поточного місяця НБУ виділив комерційним банкам рефінансування на суму 7,05 млрд грн. Крім того НБУ ввів мораторій на дострокове розірвання депозитних договорів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас