Кудрін: Росія буде жити нормально навіть при 50 дол./бар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Росія буде жити нормально навіть при 50 дол./бар

Енергетика
778
Росія зможе перенести зниження цін на нафту до рівня $50 за барель у довгостроковій перспективі, повідомив журналістам у Вашингтоні міністр фінансів РФ Олексій Кудрін.
"Навіть якщо ціна на нафту знизиться до $50 за барель, ми будемо жити нормально", - сказав міністр. Ціни на нафту знизилися до 13-місячного мінімуму на тлі побоювань інвесторів про те, що світова економічна криза приведе до скорочення попиту на енергоносії: падіння цін на енергоносії вже змусило декого із членів ОПЕК задуматися про можливе зниження рівня видобутку. Однак Росія не розглядає перспективу обмеження видобутку.
"Нам не потрібні заходи щодо обмеження видобутку нафти більше, ніж вона в нас сама призупинилася", - сказав Кудрін. Росія, що не входить в ОПЕК, зазнає негативний вплив від скорочення видобутку нафти, провиною чому виснаження нафтових родовищ і недостатній рівень інвестування.
Ціна на нафту марки Urals , основного експортного сорту Росії, у п'ятницю коливалася в районі $71 за барель. Кудрін повідомив, що Росія в прийдешньому році може зіткнутися зі зменшенням доходів бюджету через зниження цін на нафту, а темпи економічного зростання РФ цього року можуть знизиться до 7,0% та 5,7% в 2009 році проти 8,1% торік.
Протягом періоду рекордно високих цін на нафту Кудрін, незважаючи на політичний тиск і заклики витратити кошти на адміністративні та гуманітарні проекти, ініціював початок фінансової реформи, покликаної послабити залежність Росії від енергетичних доходів, відзначає агентство Reuters.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас