Який ринок нерухомості стійкіший: російський чи український? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Який ринок нерухомості стійкіший: російський чи український?

Нерухомість
1381
Український ринок нерухомості більш стійкий в умовах настання кризи в порівнянні з російським ринком, вважає голова ради директорів Української будівельної асоціації (УБА), голова ради директорів девелоперської компанії XXI Століття (Київ) Лев Парцхаладзе.
"Ми в плані розвитку були десь на три-чотири роки молодші від російського ринку, тому ми сьогодні консервативніші і не були настільки розрослими в обсягах будівництва, як російські компанії, де тепер у забудовників багато незакінченого будівництва і дуже багато фінансових кредитних та інвестиційних зобов'язань", - повідомила прес-служба УБА з посиланням на Парцхаладзе.
При цьому голова УБА відзначив, що на ринку нерухомості України криза поки не наступила і висловив надію, що при її настанні нашій країні буде легше з нею упоратися, у тому числі і тому, що українські компанії вже почали готуватися до кризи.
"Зі східноєвропейського регіону масово виходять інвестори, місцеві і міжнародні. З огляду на набагато більшу потребу в інвестиціях російського ринку, а також те, що економіка Росії дуже залежить від нафти, що дешевшає, криза може набагато серйозніше торкнутися російського ринку нерухомості", - вважає Парцхаладзе.
Голова ради директорів УБА також підкреслив, що "з огляду на те, що в Україні існує величезний відкладений попит на житло та об'єкти комерційної нерухомості, а також те, що наша країна не є експортером енергоресурсів, я вважаю, що український ринок нерухомості набагато міцніший від російського".
УБА створена в 2005 році та об'єднує більше 200 компаній, що працюють на ринку нерухомості України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас