Данилишин розповів, як боротися з економічною кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин розповів, як боротися з економічною кризою

Казна та Політика
576
Для подолання економічної кризи в Україні уряду необхідно здійснити цілу низку дій у різних секторах економіки, вважає міністр економіки України Богдан Данилишин.
"З огляду на ризики скорочення експортно-орієнтованого виробництва внаслідок падіння світового попиту та ускладнення платежів по експортних операціях, необхідно здійснити комплекс заходів, спрямованих на розширення внутрішнього попиту на групу експортних товарів і, тим самим, посилення ролі внутрішнього виробництва", - відзначив міністр у своїй статті.
Для цього, на його думку, досить буде почати нові інфраструктурні і житлові будівельні проекти, фінансовані з бюджету. Крім того, відзначив Данилишин, уряд повинен не допустити обвалу цін на зерно нового врожаю шляхом закупівель Аграрним фондом, щоб сільгоспвиробники одержали достатні ресурси для проведення всього комплексу посівних робіт.
"Це прямо та опосередковано підтримає розвиток металургійної галузі, виробництва коксу, видобувної промисловості, хімічної, нафтопереробки, харчової, а також торгівлі та транспорту", - переконаний міністр економіки.
З урахуванням ризиків виникнення фінансової нестабільності, він також вважає за доцільне переглянути проект бюджету на 2009 рік, збільшивши обсяги капітальних витрат, у тому числі будівельних, не підсилюючи при цьому дефіцит.
"Також важливо передбачити створення Стабілізаційного фонду, кошти якого будуть направлятися на забезпечення всіх гарантійних зобов'язань держави, що підвищить довіру до намірів уряду проводити зважену і збалансовану бюджетну політику", - додав Данилишин.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас