США можуть домовитися про транзит газу до Європи в обхід Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США можуть домовитися про транзит газу до Європи в обхід Росії

Енергетика
627
Спецпредставник США з енергетичних питань в Євразії Бойден Грей в ході свого виступу перед журналістами в Римі повідомив, що приблизно через півроку може бути укладена угода про постачання центральноазіатського газу до західної Європи в обхід території Росії.
Він також повідомив, що найбільш вірогідний шлях транзиту газу - через Туреччину. В той же час Б.Грей не уточнив, про який саме газопровод йде мова, передає Associated Press.
На думку спецпредставника США з енергетичних питань в Євразії, в центральній Азії достатньо газу, щоб вистачило TGI і Nabucco.
Нагадаємо, газопровід Nabucco завдовжки 4 тис. км. призначений забезпечити доставку середньоазіатського і каспійського газу до Європи через Азербайджан, Грузію, Туреччину, Болгарію, Угорщину, Румунію і Австрію. Введення газопроводу в експлуатацію намічене на 2011р. Раніше повідомлялося, що попередня розрахункова вартість складає близько 5 млрд євро, проте в травні 2008р. учасники проекту заявили про його дорожчання в 1,5 рази - до 7,9 млрд євро. Дорожчання пов'язане із зростанням цін на нафту і попиту на сталь. Розробкою Nabucco займаються австрійські OMV, угорська MOL, турецька Botas, болгарська Bulgargaz і румунська Transgaz.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас