Франція планує податкову реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція планує податкову реформу

Казна та Політика
270
Уряд Франції, за словами міністра промисловості, планує протягом трьох років провести реформу систему муніципальних податків, щоб підвищити конкурентноздатність компаній країни, повідомляє Financial Times.
Люк Шатель розповів Financial Times, що в 2009 році Париж ініціює модернізацію податкової системи та планує завершити реформу до 2012 року, коли закінчується п'ятирічний президентський термін Ніколя Саркозі.
"Всі промисловці, з якими я говорив, незадоволені податковою системою, - заявив Шатель. - Кожен автомобіль, зроблений у Франції, коштує в середньому на 150 євро дорожче через податки. Реформа буде сприяти конкурентноздатності".
Податок taxe professionnelle, аналогів якому немає в жодній європейській країні, давно викликає невдоволення в ділових колах, оскільки обчислюється не за прибутком, а за сукупною вартістю фіксованих активів компанії, позбавляючи бізнес стимулу до інвестування. Метод його вирахування означає, що найбільшим він є для промисловості. На частку промислових компаній припадає дві третини з 27 млрд. євро податкових надходжень.
Шатель заявив, що одним з варіантів реформи є безстрокове виключення з оподатковування інвестицій в обладнання. Зараз нові інвестиції звільняються від податків на три роки. Іншим варіантом є вирахування податку на основі нерухомості, додав міністр.
Однак уряд ще не вирішив, як фінансувати реформу, і багато чого буде залежати від давно планованої реорганізації місцевого самоврядування. На частку податків припадає половина доходів міських рад і регіональних урядів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас