У Німеччині заморожені клієнтські рахунки філіалу ісландського банку Kaupthing — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині заморожені клієнтські рахунки філіалу ісландського банку Kaupthing

Казна та Політика
425
Влада Німеччини заморозила клієнтські рахунки німецького філіалу ісландського банку Kaupthing, націоналізованого урядом Ісландії.
Як повідомило Федеральне управління з фінансового нагляду Німеччини (BaFin), цей захід покликаний "зберегти активи філіалу, що залишилися".
За даними регулятора, в Німеччині у банку Kaupthing майже 31 тис. клієнтів, на рахунках яких знаходиться близько 308 млн. євро.
За повідомленням BaFin, увечері 8 жовтня ц.р. Kaupthing заблокував доступ до рахунків своїх німецьких клієнтів через інтернет-банкінг. Ісландська компанія повідомила, що в даний час транзакції не доступні і розслідуванням ситуації займається фінансова влада Ісландії. Внески всіх клієнтів Kaupthing гарантовані ісландським урядом, вказала компанія.
Kaupthing став третім фінансовим інститутом, націоналізованим ісландською владою, після банків Landsbanki і Glitnir. На такі радикальні заходи Рейк'явік примусив піти гостра криза ліквідності в національній банківській системі.
Торги на ісландській фондовій біржі OMX Nordic Exchange Iceland закриті до наступного тижня у зв'язку з "екстраординарною кон'юнктурою ринку". Прем'єр-міністр Ісландії Гейр Хорді попередив, що країна знаходиться під загрозою "національного банкрутства".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас