Експерти: Стрибок долара спровокований фондовим дефіцитом за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Стрибок долара спровокований фондовим дефіцитом за кордоном

Валюта
1050
За оцінками незалежних експертів різкий стрибок курсу долара відносно гривні спровокований фондовим дефіцитом за кордоном, повідомляє інтернет-видання "Ура-інформ". Для порятунку західних банків від банкрутства внаслідок світової фінансової кризи, дочірні представництва іноземних банків масово скуповують долар і виводять його з економіки України. Паралельно з жорсткістю умов кредитування, іноземні банки пропонують все нові і нові маркетингові акції для залучення депозитів по завищених процентних ставках.
Наприклад, Universal Bank пропонує депозитну програму на три місяці із щомісячним збільшенням процентної ставки. При цьому дострокове розірвання договору буде неможливо як юридично, так і фактично - всі отримані гроші відразу залишають межі України або використовуються для погашення планових виплат по депозитах клієнтів. Аналогічна ситуація спостерігається і в інших "дочірніх" банках. Так критична ситуація склалася в "Райффайзен Банку". Лавиноподібний потік охочих забрати гроші з банку спровокував тимчасову відмову від цих операцій, повідомляє "Ура-інформ".
Ще одним фактором дефіциту доларів США в касах "дочірніх" банків - припинення фінансування кредитних програм через банкрутство найбільших гравців фондового ринку. Так SwedBank втратив кілька мільярдів на банкрутстві Lehman Brothers, BNP Банк, раніше відомий як "Укрсиб" опинився на грані фінансової катастрофи через покупку Fortis.
Рейтинг всіх іноземних банків в Україні був знижений до негативного. Це повинно стати серйозним "дзвіночком" для вкладників і НБУ, повідомляє "Ура-інформ". Тому що саме Національний банк є регулятором системи в державному масштабі.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас