Гендиректор "Київметробуду" заявляє, що недофінансування будівництва метро складає 200 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гендиректор "Київметробуду" заявляє, що недофінансування будівництва метро складає 200 млн грн

Казна та Політика
148
Генеральний директор ВАТ "Київметробуд" Володимир Петренко заявляє, що на сьогодні недофінансування будівництва метро в cтолиці становить 200 млн. грн. Про це В.Петренко сказав сьогодні під час відвідування Київським міським головою Леонідом Черновецьким разом із представниками мерії споруджуваних об'єктів метрополітену.
За словами В.Петренка, 40 млн. грн. - це недофінансування будівництва станції метро "Червоний хутір" і близько 170 млн. грн. - з будівництва нової ділянки Куренівсько-Червоноармійської лінії убік Теремків.
В.Петренко повідомив, що вже два місяці його робітники залишаються без зарплати. У той же час, за його словами, будівництво йде відповідно до плану, і якщо буде необхідне фінансування, то до нового року метро на Теремки, тобто три нові станції - "Деміївська", "Васильківська" і "Голосіївська" - будуть здані в експлуатацію. "Ми тримаємося на ентузіазмі і патріотизмі. І сьогодні з'явилася впевненість у тому, що гроші підуть", - сказав В.Петренко після бесіди щодо цього питання з Л.Черновецьким і його заступниками.
У свою чергу перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко пояснив затримку з виплатою зарплат метробудівцям тим, що гроші проходять через "Промінвестбанк", у якого останнім часом виникли проблеми. Він повідомив, що сьогодні буде спілкуватися з тимчасовим керуючим банку, оскільки відповідно до законодавства фінансування заробітних плат повинно проводитися в першу чергу.
"У нас є можливість ці три станції закінчити до нового року, запустити вагони і перевезти пасажирів уже в новорічні свята", - відзначив А.Голубченко. Зі свого боку, він пообіцяв, що мерія надасть все можливе сприяння метробуду. Мер столиці в інтерв'ю журналістам також пообіцяв, що влада міста зробить все, щоб нові станції Куренівсько-Червоноармійської лінії відкрилися вчасно.
Він відзначив також складну геологічну ситуацію на ділянці будівництва цієї лінії і пообіцяв, що будуть проводитися наради з фахівцями, щоб питання вирішити. "До нового року, ми, сподіваюся, закінчимо, як я й обіцяв, всю лінію, хоча дуже великі проблеми", - сказав Л.Черновецький.
Також В.Петренко повідомив, що продовження Куренівсько-Червоноармійської лінії на житломасив Теремки-3 на сьогодні на стадії проектування. До 2012 року передбачається побудувати ще три станції - "Виставковий центр", "Іподром" і "Теремки". Відповідно до генплану столиці, кінцева станція на лінії буде побудована біля Кібернетичного центру. Відразу буде побудовано нове депо.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас