Мільярдери зі списку Forbes вважають, що доля долара залежить від відходу Буша — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярдери зі списку Forbes вважають, що доля долара залежить від відходу Буша

Валюта
2608
Більшість мільярдерів зі списку журналу Forbes вважають, що американський долар збережеться в якості однієї із ключових світових валют, хоча його ще очікує не одне потрясіння. "У найближчій перспективі депресивний долар продемонструє помірне зростання у зв'язку з падінням динаміки економіки світу і Європи, особливо Великобританії, що стикається з уповільненням темпів зростання та падінням цін на нерухомість", - вважає Аллен Стенфорд, засновник фінансової Stanford Financial Group.
У той же час, на більш віддалену перспективу його прогноз для долара менш сприятливий.
"Я припускаю, що на фінансовому ринку США трапиться ще одна криза протягом найближчих 12 місяців, що потягне долар знову вниз", - сказав Стенфорд.
Один з титанів фармацевтики Ар Джей Кірк вважає, що в економіки США більше перспектив у порівнянні з Європою, що загрузає у кризі, що відіб'ється і на курсі долара.
"У найближчому майбутньому долар, схоже, буде йти поперед валют інших так званих розвинених економік, однак він буде знижуватися відносно валют економік, що більш стрімко розвиваються, з неперевантаженою видатковою частиною бюджету (на соціальні потреби)", - вважає Кірк.
У бізнес-співтоваристві переважає невдоволення курсом нинішньої адміністрації Білого дому, на яку покладається провина за економічні прорахунки і проведену витратну політику життя "у борг".
Подібну точку зору розділяє екс-губернатор Нью-Йорка Том Голісано.
"У найближчій перспективі долар зміцніє, у більш далекій - ослабне", - вважає Голісано. Однією з головних причин того, що долар втрачає свої позиції, він вважає непомірне нарощування зовнішнього боргу США, а його розмір в 10 трильйонів доларів вважає критичним.
З ним солідарний Роб Мегуїр, що склав мільярдні статки на ринку нерухомості. Він звинуватив у слабкому доларі "режим Буша, що роздув зовнішній борг".
"Доля долара буде нікчемною, якщо не відбудеться радикального переосмислення (економічної політики)", - вважає Мегуір.
Саму зміну адміністрації (після виборів 8 листопада вона приступить до виконання своїх обов'язків 9 січня 2009 року) бізнес-співтовариство розглядає як позитивний сигнал, що зіграє на підвищення американської валюти.
"Я вірю, що доля США та американського долара стане набагато більш світлою, як тільки Джордж Буш залишить Білий дім", - переконаний Сет Меррін, президент Liquidnet Holdings, що працює на інформаційно-фінансовому ринку.
Леон Черні, що займається нерухомістю, міркуючи про майбутнє валюти США, хотів би покластися на бога і провидіння.
"Ніяких проблем з доларом бути не може - адже на кожній купюрі написано "На Бога уповаємо", - відмітив він, додавши, що, на жаль, на комуністичні режими, як, наприклад, у Китаї, цей довід не діє.
Станом на 1995 рік в обігу перебувало 380 мільярдів готівкових доларів, з якої дві третини було за межами Сполучених Штатів.
До 2005 року ця грошова сума подвоїлася до 760 мільярдів доларів, дві третини з яких, за оцінками експертів, як і раніше перебувають за кордоном.
Бізнесмен Джон Пол де Джоріа, відомий успіхом на ринку косметики та алкоголю, дивиться на речі без містики.
"У долара чудове майбутнє, якщо тільки президент і конгрес повернуться назад і кинуться бігцем від системи надмірних витрат до збалансованого бюджету. Якщо ні - долар чекає катастрофа, - вважає магнат.
На його думку, крім звернення до всевишнього на кожній зеленій купюрі, варто було б повернутися до державної гарантії забезпечення долар золотим запасом США.
Забезпеченість долара США золотим резервом була скасована президентом Ричардом Ніксоном в 1971 році у зв'язку зі збільшенням дефіциту бюджету та інфляції.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас