Нестійкість азіатських фондових ринків відображає невпевненість інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нестійкість азіатських фондових ринків відображає невпевненість інвесторів

Фондовий ринок
206
Зростання змінювало падіння на азіатських фондових ринках кілька разів у четвер, незважаючи на прийняте 4 центральними банками регіону рішення про зниження базових процентних ставок, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс регіону MSCI Asia Pacific за підсумками торгів у четвер виріс на 0,9% (протягом дня відзначалося зростання на 2,8%) - до 92,19 пункту. Японський Nikkei 225 Average додав 0,7%, гонконгський Hang Seng - 3,3%.
Австралійський фондовий індекс упав на 1,5%, але відразу після закриття торгів ф'ючерси на S&P/ASX 200 пішли вгору і піднялися на 2,5%.
"Очевидно, що зниження ставок допомогло. Обсяги інвестицій повинні вирости, але я б не назвав сформовану на ринку ситуацію безпечною", - заявив Говард Ван з JF Asset Management Ltd.
Торги в Індонезії в середу були припинені на невизначений період, у четвер біржі не відкривалися, в Індії вихідний день.
Центральні банки Китаю, Гонконгу, Південної Кореї і Тайваню в четвер знизили процентні ставки слідом за ЦБ США, Канади і Європи. Ф'ючерси на індекс S&P 500 виросли на цих новинах на 2,7%. Федеральна резервна система (ФРС) США, Європейський центральний банк (ЄЦБ), Банк Англії, Банк Канади, а також Центробанк Швеції пішли в середу на безпрецедентний крок та одночасно знизили базові процентні ставки на 0,5 процентного пункту.
Банк Кореї знизив вартість кредитів репо вперше за 4 роки - на 25 базисних пункти, до 5%. Тайвань зменшив ставку рефінансування також на 25 б.п. - до 3,25%. Гонконг у четвер знову знизив ціну кредитів, тепер уже до 2%, раніше - у середу вранці - регулятори знизили ставку з 3,5% до 2,5%. Японія у вівторок залишила базову процентну ставку без змін на рівні 0,5%.
"Багато інвесторів привітали рішення центробанків, і довіра дійсно повертається на ринок", - говорить Панкай Кумар з Kurnia Insurans Bhd. "Хоча ринки усе ще уразливі", - додає він.
Котирування акцій найбільшого китайського банку Industrial & Commercial Bank of China Ltd. виросли на 6,6%.
Однак ранкове зростання вартості акцій більшості фінансових компаній було за підсумками дня скоректовано убік зниження, незважаючи на зменшення базових процентних ставок, оскільки грошові ринки залишаються в замерзлому стані, і вартість доларових кредитів "овернайт" знову виросла.
"Зниження процентних ставок навряд чи чимсь допоможе в короткостроковому періоді: проблемою є довіра, а не відсотки", - вважає Сезар Байоніто з Allied Banking Corp.
Ціна паперів провідного японського банку Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. піднялася на 1,7% у результаті торгів, у той час як зростання за підсумками ранкової сесії склало 7,8%.
Вартість паперів корейського банку Woori Finance Holdings Co. злетіла з ранку на 8,6%, але на закриття торгів підвищення склало всього 2,9%.
Міжбанківська ставка пропозиції в Гонконгу по тримісячних кредитах піднялася до максимуму за рік - 4,4%. Аналогічна ставка в Сінгапурі виросла до 4,51%. У Токіо ставка ринку МБК не змінилася і залишилася на рівні 0,871% - максимальному з 26 грудня.
В Австралії котирування паперів Commonwealth Bank of Australia упали на 6,1% після того, як банк продав нові акції на $1,3 млрд із дисконтом 16% від ціни на закриття 7 жовтня, щоб профінансувати покупку австралійських підрозділів HBOS Plc.
Котирування акцій австралійської компанії Valad Property Group, що займається інвестиціями в нерухомість, впали на 50% післу оголошення про призначення конкурсного керуючого для основного клієнта компанії - Petrac, що заборгував Valac 31,1 млн австралійських доларів.
У зв'язку з нестабільністю цін на нафтовому ринку падають папери нафтових компаній: Woodside Petroleum Ltd. втратила 5,2%, Santos Ltd. - 7,9%.
Вартість паперів південнокорейської LG Electronics виросла на 4,9%, акції японської Nintendo, виробника відеоігор, подорожчали на 13%.
Папери другої за розміром компанії Японії в сфері роздрібної торгівлі Aeon подешевшали на 8,6%, найбільша компанія сектора Seven & I втратила 8,4% після оголошення про зниження прибутку в II кварталі.
Ціна акцій найбільшої золотодобувної компанії Австралії Newcrest на тлі подорожчання золота підскочила на 15%, котирування паперів ще двох компаній галузі, австралійської Lihir і китайської Sino Gold Mining Ltd., виросли на 12%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас