Чавес побачив в антикризових заходах Буша кроки до соціалізму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чавес побачив в антикризових заходах Буша кроки до соціалізму

Казна та Політика
260
Президент Венесуели Уго Чавес вважає рішення Джорджа Буша про бюджетну держпідтримку для приватних фінансових компаній США соціалістичним.
"Товариш Буш іде до соціалізму", - цитує видання заяву Чавеса.
Чавес при цьому нагадав, що його самого за подібні дії в економіці називають у США "тираном".
"Якщо уряд Венесуели, приміром, приймає закон для захисту споживачів, вони говорять: "Дивіться, Чавес - тиран!" Або вони говорять: "Чавес регулює ціни, він порушує закони ринку", - повідомив президент Венесуели.
"Але вони не критикують Буша за націоналізацію найбільших банків у світі. Товариш Буш, здраствуйте!" - заявив Чавес.
Посилаючись на дані вашингтонського Центру економіки та політичних досліджень, видання нагадує про схвалені Бушем дії щодо фактичної націоналізації іпотечних агентств Fannie Mae та Freddie Mac, а також з переведення під держконтроль страхової компанії AIG.
Підписаний Бушем 700-мільярдний стабілізаційний фінансовий пакет також викликає критику в супротивників бюджетної підтримки для приватного сектора.
Буш у вівторок зізнався, що пішов на підписання цього пакета та інші заходи для держпідтримки ринків вимушено.
"Я прийняв рішення, що насправді суперечить моїй філософії", - заявив голова Білого дому, виступаючи після відвідування місцевої фірми з випуску канцелярських приборів та офісного обладнання в Шантіллі (штат Вірджинія).
Буш повідомив, що завжди вважав, що "люди, що зробили помилку на ринку, повинні зазнати провал", але в цьому випадку йому довелося піти на заходи підтримки, щоб крах на Уолл-стріт не вдарив по інших американцях.
"Я людина ринкового складу. Я вважаю, що ринкам потрібно дати працювати, поки я не переконався, що в цьому випадку уряд повинен діяти і діяти рішуче перед обличчям значної проблеми", - заявив президент США.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас