ФРС США: Фінансова криза може продовжити негативно впливати на економіку США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США: Фінансова криза може продовжити негативно впливати на економіку США

Казна та Політика
522
Фінансова криза не тільки затьмарила функціонування економіки США, але й може продовжувати негативно впливати на економіку.
З такою заявою виступив голова Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке на щорічній нараді Національної асоціації економіки бізнесу (NABE), що проходить у Вашингтоні. "Потрясіння, що підсилилися на фінансових ринках, цілком можуть збільшити період слабкого функціонування економіки і підвищити ризики її зростання", - додав Бернанке.
"Прогноз щодо економічного зростання погіршився", - сказав голова ФРС США, передає Associated Press.
Нагадаємо, що сьогодні ФРС США оголосила про програму викупу короткострокових боргових зобов'язань із ринку в рамках боротьби з фінансовою кризою для забезпечення ринку ліквідністю. Зокрема, у заяві ФРС повідомляється, що буде утворена спеціальна компанія, що буде купувати тримісячні незабезпечені та забезпечені активами комерційні папери прямо в емітентів.
Для даної мети ФРС забезпечить фінансування спеціально створеної компанії. Міністерство фінансів вважає, що дана програма необхідна для запобігання серйозних збоїв фінансових ринків та економіки в цілому, і спеціально для її підтримки організує спеціальний внесок у Федеральному резервному банку Нью-Йорка. ФРС пояснює свої дії тим, що пайові фонди грошового ринку та інших інвесторів перестають купувати комерційні папери, які широко використовуються для фінансування щоденних операцій.
У заяві ФРС відзначається, що обсяг ринку комерційних паперів скоротився, процентні ставки по довгострокових комерційних паперах значно виросли, і зростаюча частка непогашених паперів повинна рефінансуватися кожний день.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас