Експерт: Вересень приніс черговий стрибок інфляції в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Вересень приніс черговий стрибок інфляції в Україні

Казна та Політика
1051
За повідомленням Державного комітету статистики, з початку року індекс споживчих цін в Україні досяг 16,1%, а у вересні інфляція склала 1,1%.
"Як ми й очікували, вересень приніс черговий стрибок інфляції в Україні. Серед основних факторів підвищення інфляції - тривале зростання цін на хлібобулочну продукцію (+0,6% у вересні) внаслідок підтримки державою цін на зерно; стабільне зростання цін на молоко і яйця (+3,6% та +12,6% відповідно) через дефіцит у країні молочної худоби та птиці; збільшення комунальних тарифів (+3,8%) у результаті зростання цін на природний газ (на 13,0 %-14,1%) для домогосподарств; збільшення цін на алкогольну та тютюнову продукцію (+2,0%) через підвищення акцизних зборів", - відзначив аналітик Foyil Securities Володимир Габрієлян.
"Ми очікуємо, що уряд буде продовжувати підтримку цін на зерно до кінця жовтня, що буде стимулювати зростання цін на хлібобулочні вироби в поточному місяці. Ціни на продовольчі товари, що показали лише незначне збільшення у липні та серпні, повинні піднятися в жовтні через зниження поставок продовольства. Крім цього, ми вважаємо, що більш високі комунальні тарифи також будуть сприяти збільшенню індексу споживчих цін до кінця року. Ми зберігаємо прогноз інфляції на 2008 р. на рівні 21%", - упевнений експерт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас