Міськрада Севастополя відмовляється підвищувати комунальні тарифи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міськрада Севастополя відмовляється підвищувати комунальні тарифи

Казна та Політика
149
Міська рада Севастополя відмовляється розглядати питання про підвищення комунальних тарифів, при цьому нічого не пропонує натомість.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив учора на прес-конференції голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Куніцин.
"Голова міськради Валерій Саратов надіслав нам лист, у якому пропонує, щоб ми рішенням суду зобов'язали міську раду змінити тарифи. Така, гарна собі, позиція: адміністрація погана, а міськрада гарна", - сказав він.
У той же час, за словами Куніцина, "у нас позиція наступна: нас не влаштовують ніякі листи міської ради, тому що в міськради немає підстав не розглядати проект постанови. Рішення може бути два: або розглядають і говорять "відмовляємо", але рішенням сесії, не листом, або розглядають і затверджують такі або якісь інші тарифи".
Він підкреслив, що в Севастопольської міськадміністрації на сьогодні немає предмета для суперечки. "Тому ми судитися з міськрадою не збираємося. Відмовлять - не виключаю, що будемо судитися", - сказав Куніцин.
При цьому він висловив сумнів у тому, що "при нинішньому фінансовому стані та ситуації в економіці в цілому ми продамо стільки прав оренди на земельні ділянки, щоб чинні тарифи покрити". (У бюджеті міста передбачене саме це джерело на покриття витрат комунальних підприємств міста в розмірі 181 млн. грн).
І тоді, сказав Куніцин, "залишаться без тепла всі жителі міста".
Крім того, він відзначив, що в Севастополі на сьогодні житловими субсидіями користуються всього 700 людей з 400 тисяч населення міста. "Це найнижчий в Україні показник. Він говорить про те, що хоча в цілому 87 тисяч людей у місті одержують різного роду субсидії (і пільги на оплату послуг ЖКГ) з місцевого і державного бюджетів, але однаково дана цифра говорить, що люди в основному згодні з нинішніми тарифами, у них немає підстав подавати документи на оформлення житлових субсидій. А коли тарифи виростуть, тоді з'являться відповідні підстави в досить великої кількості людей", - констатував голова міськадміністрації.
На думку Куніцина, комунальні тарифи повинні бути, як мінімум, хоча б з нульовою рентабельністю (для комунальних підприємств).
Куніцин вважає, що міськрада, якщо вона не згодна із пропонованими тарифами, повинна сказати, що пропонує зі свого боку для вирішення цього питання.
За інформацією голови міста, "головні проблеми в забезпеченні севастопольців теплом лежать в сфері погашення боргів за газ, використаний у минулому опалювальному сезоні, і забезпеченні поточних розрахунків за газ. Це 24,2 млн. боргів за спожитий природний газ у минулому опалювальному сезоні".
За словами Куніцина, найближчим часом буде погашено боргів за газ на суму близько 22 млн. грн., отриманих на аукціонах із продажу прав оренди на земельні ділянки.
"Але що далі? При нинішній тарифній політиці, збитковій для міста, при тому, що в нас тарифи одні з найнижчих в Україні, хто б як не спекулював на цій темі, ми прекрасно розуміємо, що в нас є два варіанти: або десь знаходити гроші і кредитувати поставки газу, або підвищувати тарифи. Тому, нами була проведена певна робота, ми подали в міську раду документи на зміну тарифної політики", - пояснив Куніцин.
Як повідомляв УНІАН, Севастопольська міська державна адміністрація пропонує міськраді в 2-3 рази підвищити тарифи на теплопостачання і гарячу воду, а також на житлові послуги.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас