Конгрес США допитав голову банку Lehman Brothers — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конгрес США допитав голову банку Lehman Brothers

Казна та Політика
773
Комітет з нагляду Конгресу США викликав у понеділок голову Lehman Brothers Ричарда Фалда у зв'язку з розслідуванням обставин банкрутства банку, повідомляє AFP.
Конгресмени, зокрема, указали на те, що сам голова Lehman Brothers з 2000 року як директор та акціонер одержав близько 500 мільйонів доларів, а також на великі виплати топ-менеджменту компанії, що відбувалися незважаючи на фінансові труднощі банку.
"Ви змогли покласти собі в кишеню суму порядку півмільярда доларів, і мені хочеться запитати, чи вважаєте ви це чесним для голови компанії, що збанкрутувала?, - сказав конгресмен Генрі Уоксмен. - Багато хто не може собі такого навіть уявити". За словами Уоксмена, за чотири дні до банкрутства в банку було піднято питання про виплату його керівництву "більше 20 мільйонів доларів у якості 'спеціальних виплат'". "Виходить, що в той час, як пан Фалд благав міністра фінансів Генрі Полсона прийняти федеральний план порятунку, банк Lehman Brothers продовжував витрачати мільйони на компенсацію для топ-менеджерів", - відзначив Уоксмен.
За словами Уоксмена, незважаючи на кризу в банку "пан Фалд буде в повному порядку". "Він піде багатою людиною, що заробила п'ятсот мільйонів, залишивши платникам податків рахунок на 700 мільярдів, необхідних для порятунку Уолл-стріт та економіки, що переживає кризу", - сказав Уоксмен.
Банкрутство Lehman Brothers, про яке стало відомо 15 вересня, привело до масштабної фінансової кризи по усім світі. Загальна сума заборгованості банку становить 613 мільярдів доларів: з них 128 мільярдів доларів у боргових цінних паперах, включаючи 110,69 мільярда доларів у старших облігаціях і 17,6 мільярда доларів у субординованих. Частину активів банку купив британський Barclays за 1,75 мільярда доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас