НБУ відклав термін вступу в силу поправок до розрахунку регулятивного капіталу банків через ситуацію на ПФТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відклав термін вступу в силу поправок до розрахунку регулятивного капіталу банків через ситуацію на ПФТС

Фондовий ринок
762
Національний банк України (НБУ) відклав термін набрання чинності поправок до механізму розрахунку регулятивного капіталу банків до 1 березня 2009 року через зниження фондових індексів.
Як повідомив НБУ в листі банкам, відповідне рішення закріплене постановою Нацбанку від 1 жовтня (№301).
"У зв'язку з різким зниженням протягом вересня поточного року індексу ПФТС на фондовому ринку України... Правління НБУ постановою від 1 жовтня 2008 року №301 "Про внесення змін у постанову правління НБУ від 23 липня 2008 року №211" продовжило до 1 березня 2009 року термін набрання чинності пунктом 2 цієї постанови", - вказується в листі НБУ (№40-511\3938-13359).
У листі також відзначається, що таке рішення прийняте з урахуванням прогнозів щодо збереження тенденцій подальшого зниження індексів на світових фондових ринках і з метою не допустити погіршення фінансового стану українських банків.
Як повідомлялося, пунктом другим постанови №211 передбачалося, серед іншого, що при визначенні розміру регулятивного капіталу банку, загальний розмір капіталу першого та другого рівня додатково буде зменшуватися на балансову вартість тих цінних паперів у торговельному портфелі кредитно-фінансової установи, які не є в обігу на фондових біржах, а також на балансову вартість цінних паперів недиверсифікованих інвестиційних фондів. Планувалося, що постанова НБУ №211 набуде чинності 14 жовтня.
Асоціація Український Кредитно-Банківський Союз раніше пропонувала НБУ відкласти термін введення нових принципів обліку цінних паперів у капіталі банків, оскільки реалізація цього рішення в запланований термін може спровокувати фінансову нестабільність і поглибити кризу ліквідності на фінансовому ринку України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас