РНБО рекомендувала НКРЕ значно підвищити ціни на газ для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РНБО рекомендувала НКРЕ значно підвищити ціни на газ для населення

Енергетика
672
Рада національної безпеки та оборони (РНБО) України рекомендувала Національній комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) України значно підвищити відпускні ціни на природний газ для населення з метою поліпшення фінансового стану газодобувних держпідприємств України.
Рекомендації про перегляд порядку формування та встановлення роздрібних цін на газ для побутових споживачів містить рішення РНБО від 26 вересня 2008 року, яке президент України ввів у дію указом №905/2008 від 3 жовтня, розміщеним на сайті глави держави в п'ятницю ввечері.
Рада запропонувала регулятору встановити всього два рівні ціни: за умови, що природний газ використовується абонентом, у тому числі для опалення - 516 грн за 1 тис. куб. м (із ПДВ); за умови, що природний газ використовується тільки для приготування їжі та підігріву води - 1326 грн за 1 тис. куб. м (із ПДВ).
Населенню постачається природний газ українського походження, що видобувається підприємствами, державна частка в статутному капіталі яких перевищує 50%.
Діюча система диференціації цін на природний газ для населення залежно від річного обсягу споживання, наявності або відсутності приладу обліку діє з 1 січня 2007 року.
Населення України споживає близько 20 млрд куб. м природного газу на рік, з них порядку 15% використовується винятково для приготування їжі та підігріву води, інший обсяг використовується комплексно в тому числі для опалення.
НКРЕ останній раз переглядала відпускні ціни на природний газ для населення в серпні поточного року. З 1 вересня вони зросли на 13-14,1% залежно від категорії споживачів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас