Insee: У Франції очевидні ознаки рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Insee: У Франції очевидні ознаки рецесії

Казна та Політика
220
Світова фінансова криза привела до того, що ВВП Франції в III і IV кварталах поточного року буде негативним. Показник мінус 0,1% прогнозує французький Національний інститут статистики Insee.
З огляду на нинішній спад, загальне зростання економіки цього року знизиться до 0,9%, у той час як рівень безробіття виросте до 7,4% під кінець року. Останній раз аналогічні проблеми Франція зазнавала наприкінці 1992 і початку 1993 р.
Міністр економіки країни Крістін Лагард (Christine Lagarde) допускає, що "в умовах невизначеності, будь-які прогнози негативного збільшення для II півріччя із цього моменту стають реальними".
"У цей час ризики відображають насамперед ефект недавнього значного зростання цін на нафту та курсу євро, які відбулися в I півріччі, а також загальна фінансова криза", - говориться в офіційному повідомленні міністерства економіки.
Незначна корекція обмінних курсів і зниження цін на чорне золото та сировину, що відбувались останнім часом, не здатні принести позитивний ефект у короткостроковій перспективі. Лагард ставить в основу необхідність відновлення довіри на фінансових ринках. У той же час, вона наполягає на продовженні проведення політики структурних реформ у французькій економіці.
Що стосується зони євро в цілому, то Insee також прогнозує негативне зростання в II півріччі на рівні мінус 0,1%. Це безсумнівно, позначиться на середньорічному показнику, що, за прогнозом, знизиться до 1,1% після 2,6% торік.
Відповідно до оцінки інституту, найбільша економіка єврозони - економіка Німеччини, зафіксує підйом 1,3% у порівнянні з торішніми 2,6%. Економічне зростання в Італії, за прогнозом Insee, залишиться в 2008 році нульовим.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас