Уряд передав 47 компаніям дозволи на користування надрами без проведення аукціону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд передав 47 компаніям дозволи на користування надрами без проведення аукціону

Енергетика
231
Уряд передав 47 компаніям спеціальні дозволи (ліцензії) на користування надрами без проведення аукціону.
Це закріплено розпорядженням Кабінету міністрів №1277-р від 24 вересня 2008 року.
Зокрема, ЗАТ "Слобожанська будівельна кераміка" (Київ) одержало дозвіл проводити протягом трьох років геологічне вивчення на ділянці "Південна" Залуцького родовища суглинку (Сумська обл.).
ВАТ "Цегла Трипілля" (Обухів Київської обл.) також одержало трирічний дозвіл на геологічне вивчення ділянки біля с. Таценки (Київська обл.) з метою видобутку піску надалі.
Крім того, уряд передав ЗАТ "Бахчисарайський комбінат "Будіндустрія" (АРК) дозвіл на користування родовищем суглинку "Бахчисарайське-2" у Криму.
Згідно з затвердженими урядом у квітні умовами надання в 2008 році спеціальних дозволів (ліцензій) на користування надрами, без проведення аукціонів дозволи надаються у випадку: геологічного вивчення надр за рахунок коштів державного бюджету; видобутку або геологічного вивчення газоносних надр із подальшим видобутком природного газу використовуваного для потреб населення; виконання угод про розподіл продукції (УРП); розширення меж не більше ніж на 50% раніше наданої у користування площі ділянки з метою її геологічного вивчення або розміщення підземних сховищ, а також на видобуток корисних копалин за рахунок розширення меж ділянки не більше ніж на 50% запасів, визначених раніше наданим дозволом; на видобуток корисних копалин, якщо заявник провів геологічне вивчення ділянки за власні кошти і здійснив підрахунок його запасів, затверджених Державною комісією із запасів корисних копалин; будівництва споруд для підземного зберігання нафти та газу відповідно до рішень уряду та ін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас