МВФ: США рухаються до різкого економічного спаду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: США рухаються до різкого економічного спаду

Казна та Політика
1493
США, імовірно, очікує різкий економічний спад або навіть рецесія, якщо судити за результатами схожих банківських криз, що траплялися у світі протягом останніх 30 років, заявив Міжнародний валютний фонд, повідомляє Reuters.
У новій доповіді МВФ говориться, що ризик рецесії зростає, коли фінансовій кризі передує збільшення цін на житло і швидке збільшення кредиту, як це було в США.
"Моделі вартості активів, сукупного кредиту і житлових позик у США протягом нинішнього епізоду фінансової напруженості подібні більш раннім епізодам, що передували рецесіям", - говориться в доповіді.
"Сьогодні ясно, що ми є свідками найнебезпечнішого шоку на розвинених фінансових ринках з 1930-х років, що становить серйозну загрозу для глобального зростання", - заявив журналістам заступник аналітичного управління МВФ Чарльз Коллінз.
У доповіді, включеній у звіт МВФ "Перспективи глобальної економіки", що публікується раз на два роки, аналізуються 113 періодів фінансової напруженості, що мали місце в 17 розвинених економіках за останні 30 років.
МВФ порівняв нинішню кризу в США з фінансовими кризами, що траплялися у Фінляндії, Норвегії, Швеції, Британії і США на початку 1990-х років та у Японії протягом того ж десятиліття. Половина цих криз була пов'язана з банківським сектором, а інші - з фондовими або валютними біржами. Однак МВФ відзначив, що фінансові кризи привели до економічних спадів або рецесій лише в половині досліджених випадків.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас