Мінфін Казахстану заявляє про подолання банками країни кризи ліквідності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Казахстану заявляє про подолання банками країни кризи ліквідності

Казна та Політика
221
Криза ліквідності для казахстанських комерційних банків минула, вважає міністр фінансів республіки Болат Жамишев.
"На сьогоднішній день можна констатувати: з урахуванням того, що в нас на міжбанківському ринку ставки кредитування банками один одного повернулися на рівень початку 2007 року, це говорить про те, що криза ліквідності для наших банків минула", - сказав він на брифінгу в Астані в четвер.
Крім того, у цей час банки країни тримають на депозитах у Національному банку 300 млрд тенге, що говорить про відсутність у них проблем з ліквідністю.
"Тепер, після того, як уряд, Національний банк питання з ліквідністю банківської системи вирішили, і зараз ця ситуація виглядає цілком прийнятною, безумовно, з'являються нові загрози, пов'язані з новим витком розвитку світової фінансової кризи", - відзначив Жамишев.
"Які будуть ці наслідки, звичайно, однозначно говорити складно, але це вже не є для Казахстану якийсь там новий екзогенний шок, а всього лише продовження", - вважає міністр.
На його думку, у цей час, насамперед, банкам необхідно буде переглянути стратегії, які вони визначили "виходячи з умов минулого року". "Тепер умови нового року передбачають перегляд цих стратегій заново", - упевнений Жамишев.
Він також визнав, що зберігається "деяка недовіра інвесторського співтовариства, всіх учасників ринку і з'являються деякі сумніви до якості активів банків".
"І для цього є підстави, тому що значна частина активів перебуває під стресом. Це, насамперед, позики під заставу нерухомості", - сказав Жамишев.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас