НБУ пильнуватиме стабільність гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ пильнуватиме стабільність гривні

Валюта
2144
Національний банк України (НБУ) буде прагнути забезпечити певну стабільність офіційного курсу, говориться в заяві НБУ.
"В умовах, коли на економіку та валютний курс впливають дестабілізуючі зовнішні і внутрішні фактори неекономічного характеру, НБУ буде здійснювати валютно-курсову політику для того, щоб рівень офіційного курсу гривні мав належну стабільність і не був обтяжливим як для суб'єктів економіки, так і для громадян", - вказується в документі. НБУ також заявив, що валютні резерви країни не будуть витрачатися на обслуговування спекулятивних операцій.
"НБУ заявляє, що не допустить витрат валютних резервів країни для задоволення спекулятивних операцій учасників валютного ринку, і буде здійснювати політику щодо резервів міжнародної ліквідності винятково з метою підтримки внутрішньої і зовнішньої стабільності гривні, забезпечення розрахунків за критичний імпорт і виплат зовнішніх боргових зобов'язань держави, підтримки конкурентноздатності", - указується в заяві.
"Наявні резерви дають можливість (навіть при збільшенні ціни на газ) оплатити ці потреби більш ніж у річному вимірі", - підкреслюється в заяві.
Як повідомлялося, валові міжнародні резерви НБУ в серпні 2008 року виросли на 0,4%, або на $0,149 млрд, - до $38,063 млрд, а з початку року на 17,3%, або $5,6 млрд. Нацбанк у серпні купив на валютному ринку (у доларовому еквіваленті) на $1,21 млрд більше, ніж продав: загальний обсяг операцій на міжбанку в серпні скоротився на 13% у порівнянні з липнем - до $20,277 млрд.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас