Суд ліквідував "Укргазенерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд ліквідував "Укргазенерго"

Енергетика
281
Сьогодні Господарський суд м. Києва виніс рішення про ліквідацію ЗАТ "Укргазенерго". Про це заявив перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук, повідомила прес-служба УСДП.
За його словами, позивачем у суперечці виступав НАК "Нафрогаз України", відповідачами - ЗАТ "Укргазенерго", "РосУкрЕнерго", Шевченківська районна державна адміністрація. Треті особи - Мінпаливенерго, Мінекономіки, Мінфін, Мін'юст і Кабмін.
Рішенням суду визнано недійсним: рішення установчих зборів засновників ЗАТ "Укргазенерго" від 02.02 2006 року; рішення чергових загальних зборів акціонерів ЗАТ "Укргазенерго" від 28.04.2007 року; статут ЗАТ "Укргазенерго", затверджений рішенням установчих зборів засновників ЗАТ "Укргазенерго" від 02.02.2006 року; зміни до Статуту ЗАТ "Укргазенерго", затверджені рішенням чергових загальних зборів від 28.04.2007 року. Також визнана недійсною державна реєстрація ЗАТ "Укргазенерго", суд вирішив закрити товариство шляхом ліквідації.
У частині позову, що стосувалася формування ліквідаційної комісії, відмовлено.
Корнійчук уточнив, що ця справа слухалася в березні поточного року, але потім її розгляд відклали на півроку для того, щоб залучити "РосУкрЕнерго" як відповідача, а "Газпром" - як третю особу.
Нагадаємо, Корнійчук є головою УСДП.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас