Тігіпко не відкидає девальвації гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко не відкидає девальвації гривні

Валюта
6729
Співголова Ради інвесторів при Кабінеті Міністрів, екс-голова Національного банку України Сергій Тігіпко не виключає девальвації гривні.
Тігіпко відмітив, що поки можна говорити про позитивну тенденцію, оскільки з початку року резерви НБУ досить серйозно росли і є досить великими на даний час.
"Але якщо подивитися по тенденціях, то я вважаю, що по самій гривні - вона може трохи девальвувати", - сказав С.Тігіпко.
На його думку, це пов'язано із двома обставинами. По-перше, сьогодні існують серйозні проблеми з металургією та аналогічні проблеми можуть виникнути в хімічній промисловості. "Якщо ситуація на ринках не виправиться і буде зниження цін на метал і хімію, ми відразу одержимо проблеми із зовнішньою торгівлею, збільшиться негативне сальдо торгівлі", - сказав С.Тігіпко.
Другою підставою, що може вплинути на девальвацію гривні, на його думку, є зменшення обсягу інвестицій. С.Тігіпко відмітив, що сьогодні гривня стабільна в першу чергу за рахунок інвестицій. "По платіжному балансі ми входимо в плюс, і це підтримує гривню. Якщо ще інвестори зменшать обсяги своїх інвестицій, може бути загрозлива ситуація", - сказав він.
На думку С.Тігіпка, сьогодні дуже важливо реагувати на світову кризу і постійно займатися інвестиційним кліматом в Україні. "Я не говорю лише про іноземні, але й про українські інвестиції. Основні інвестиції йдуть із Кіпру. Це говорить про те, що з офшорних зон українці вкладають свої гроші (в українську економіку - ред.). Не потрібно цього боятися, потрібно створювати умови", - сказав С.Тігіпко.
Як повідомлялося, 17 вересня на міжбанківському валютному ринку України відбулося різке зниження курсу гривні відносно долара США. Угоди укладалися за курсом 4,84 грн. за 1 долар і до кінця торгів ставки зросли до 4,94-4,95 грн. за 1 долар.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас