Росія може зберегти мито на ввезення цукру з України на найближчі роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія може зберегти мито на ввезення цукру з України на найближчі роки

Аграрний ринок
155
Росія може зберегти мито на ввезення цукру з України на найближчі роки. Про це журналістам повідомив у понеділок керівник зведеного департаменту аналізу та регулювання зовнішньоекономічної діяльності Мінекономрозвитку (МЕР) Російської Федерації Олексій Лихачов.
Нагадаємо, раніше планувалося, що з 1 січня 2009 року припинить дію вилучення по цукрі з режиму вільної торгівлі, що діє в торговельних відносинах РФ та України. "Є серйозні побоювання щодо цукру, що їх імпорт обрушить наш ринок. У них (в Україні - ред.) великі запаси і великі потужності по цукру. Це реальна проблема. Можливе рішення відкласти скасування вилучення по цукру", - сказав О.Лихачов. Раніше повідомлялося, що перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов дав доручення профільним відомствам переглянути режим вільної торгівлі з Україною у зв'язку з її вступом у СОТ.
Лихачов відзначив, що це доручення І.Шувалова не було несподіванкою - ще у квітні, відразу після вступу України у СОТ, Росія запропонувала українським колегам створити робочу групу для аналізу можливостей мінімізації ризиків від вступу двох країн у Світову організацію торгівлі.
При цьому О.Лихачов не виключає, що сторони можуть знайти й інше рішення для регулювання постачання українського цукру. "Можливо, Україна піде по шляху самообмеження", - сказав представник МЕР РФ. Нагадаємо, профільні міністерства вже внесли в уряд РФ пропозиції щодо перегляду торговельного режиму з Україною, які, зокрема, передбачають перенесення на 2012 рік скасування вилучень щодо постачання цукру і спирту, запланованого на 2009-2010 роки.
У цілому російсько-українська торгівля здійснюється безмитно за угодою про вільну торгівлю, підписаною Росією із країнами СНД ще в 1993 році. В 2002 році країни підписали протоколи про введення тимчасових вилучень щодо цукру і спирту, і в цей час поставки цукру та спиртовмісної продукції з України обкладаються високими митами, як і товари із країн далекого зарубіжжя.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас