На Wall Street насувається параліч ліквідності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Wall Street насувається параліч ліквідності

Фондовий ринок
1270
Кредитний ринок США залишається паралізованим незважаючи на те, що основні фондові індекси у вівторок були в значній мірі відіграні після драматичного обвалу в "чорний понеділок" через провалене у конгресі США голосування щодо стабілізаційного пакету. "Ринки кредитів залишаються у вичікувальній позиції оскільки інвестори очікують відповіді Вашингтона на відмову конгресу затвердити план викупу поганих активів", - написав у своєму коментарі сайт CNNMoney.
Ситуація зі схваленням акту про екстрену фінансову стабілізацію залишається в підвішеному стані, незважаючи на чергові запевняння політиків, і банки зайняли вичікувальну позицію, не ризикуючи виходити із пропозицією на ринок кредитування.
"Банки не бажають позичати один одному ресурси, оскільки вони відчувають, що краще підстелити під себе грошей, і чим більше, тим краще", - говорить Стів Ван Одер, старший аналітик Calvert Funds.
За його словами, ситуація на ринку настільки нестабільна, що багато банків закривають позиції кредитування до кінця року. Криза ліквідності підсилюється завершенням, що наближається, кварталу і календарного року, говорять трейдери. Крім того, основні ресурси перетікають у державні облігації, як найменш ризикований інструмент на охопленому панікою фондовому ринку США.
"На ринку залишається стільки невизначеності, що неможливо оцінити реальні ризики", - вважає Вільям Ларкін, портфельний менеджер Cabot Money Management. На його думку, очікуване прийняття пакета фінансової стабілізації трохи змінить ситуацію із кредитами на краще, хоча вже, можливо, і не вирішить повністю.
"Дешевий капітал уже пішов", - вважає Ларкін. Ситуація на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYMEX) трохи стабілізувалася у вівторок після безпрецедентного обвалу в понеділок, коли фондовий ринок США втратив за один день $1,2 трлн. Індекс Dow Jones industrial average виріс у вівторок до закриття на 485,21 пункту (4,68%) до позначки 10 850,66 пункту.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас