В Україні спростили правила імпорту нестандартних автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні спростили правила імпорту нестандартних автомобілів

716
Всеукраїнська асоціація автоімпортерів і дилерів учора звернулася в уряд. Оператори ринку просять Кабмін терміново розібратися в ситуації, що склалася з імпортом машин. За інформацією асоціації, Держспоживстандарт дозволив увозити в Україну машини, які не відповідають національним стандартам. Відповідний наказ №337 був виданий цим відомством буквально днями. Офіційні імпортери впевнені, що спрощення правил вигідно винятково "сірим" дилерам. Саме вони поставляють у країну американські авто, стандарти яких істотно відрізняються від українських.
За інформацією Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів, рішення про нові правила імпорту машин було прийнято Держспоживстандартом 19 вересня. У самому відомстві коментувати зміни вчора відмовилися. Чиновники пообіцяли сформулювати свою позицію трохи пізніше.
У свою чергу, офіційні дилери пояснюють, що відтепер проблем з розмитненням машин, які не відповідають українським стандартам, немає. На їхню думку, це рішення пролобіювали сірі дилери. Цих імпортерів не влаштовували правила, що діяли донедавна. За ними ввезення нестандартних машин дозволялося тільки після їхнього переустаткування відповідно до внутрішніх стандартів. Наприклад, щоб переробити надпопулярний у нашій країні джип "Лексус", що везли зі США, треба було витратити близько трьох тисяч доларів. "Тому сірому імпортерові було легше заплатити тисячу доларів чиновникові", - пояснює генеральний директор Всеукраїнської асоціації імпортерів і дилерів Олег Назаренко.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас