В Азії готуються до масового закриття хедж-фондів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Азії готуються до масового закриття хедж-фондів

Фондовий ринок
283
Число закриттів азіатських хедж-фондів виросло цього року на 19%, оскільки клієнти забирають усе більше грошей з фондів у США і Європі. Переважній більшості інвесторів необхідно вирішити до кінця вересня, які кошти вони виведуть із фондів під кінець року. Цього разу такі рішення будуть прийматися в умовах загальної паніки, повідомляє агентство Bloomberg
"Цілком можливо, що ряди азіатських хежд - фондів до кінця року значно зрідіють", - заявив в інтерв'ю агентству керівник сінгапурської консалтингової фірми GFIA Pte Пітер Дуглас.
"Майже всі без винятку менеджери, з якими ми спілкуємося в Азії, спостерігають відтоки капіталу - частково в незначних обсягах, частково основного '', - ремствує Дуглас.
Приблизно 70 хедж - фондів в Азії закрилися за перші 6 місяців поточного року, у той час, як торік за перші 8 місяців цей показник не перевищив 60. Багато акцій, у які хедж-фонди воліли вкладати кошти, останнім часом сильно знецінилися.
Інвестори можуть почати масовий вивід коштів з фондів після того, як американські законодавці відхилили план порятунку американської економіки на $700 млрд.
У цей час в Азії працюють 618 менеджерів, керуючих 1199 хедж - фондами, активи яких скоротилися з $176 млрд. наприкінці 2007 року до $168 млрд. у серпні поточного.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас