Росія та Україна пролонгують Великий договір про дружбу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія та Україна пролонгують Великий договір про дружбу

307
Договір про дружбу, співробітництво та партнерство між Росією та Україною буде продовжений на наступні 10 років.
Напередодні 1 жовтня - останнього дня, коли обидві сторони можуть заявити про намір не продовжувати дію Великого договору, і в Москві, і в Києві висловилися за збереження цього документа, незважаючи на тертя, що виникли у двосторонніх відносинах.
"Україна ніколи не ставила під сумнів це питання. Україна чітко і послідовно заявляла про важливість базового Великого договору між Україною та Російською Федерацією як наріжного каменю двосторонніх відносин", - заявив у Києві журналістам прес-секретар МЗС України Василь Кирилич.
За його словами, у рамках 63-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку міністри закордонних справ України та Росії Володимир Огризко і Сергій Лавров провели переговори, під час яких обидві сторони заявили "про підтримку та необхідність продовження Великого договору".
У поширеній недавно заяві МЗС РФ висловився за пролонгацію дії російсько-українського Великого договору.
"Ми виходимо з того, що договір 1997 року буде продовжений на наступні 10 років", - підкреслювалося в документі. При цьому в ньому висловлювалася надія, що "мудрий народ України, всі здорові політичні сили країни не допустять погіршення зв'язків з Росією".
Як заявив "Інтерфаксу" у вівторок у МЗС РФ, "ця позиція російської сторони залишається в силі".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас