Промінвестбанк страждає від рейдерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промінвестбанк страждає від рейдерів

8336
Інформаційна атака на Промінвестбанк привела до паніки вкладників банку в Донецьку. Деякі великі банки були змушені заблокувати авторизацію карток банку у своїх банкоматах і закрити на нього міжбанківські ліміти.
Прес-служба наявність проблем у ПІБа спростовує, а НБУ обіцяє підтримати його ліквідність.
Конфлікт між головою правління Промінвестбанку та міноритарними акціонерами в п'ятницю вперше вдарив по самому банку. Відбулося це, чомусь, у Донецьку. Відповідно до інформації місцевого інтернет-ресурсу "Острів", у будівлі обласної дирекції ПІБа зібралося близько 100-150 осіб. Люди намагалися достроково закрити депозити та отримати готівку із зарплатних карток.
За відомостями джерел, картки ПІБа так само активно використовувалися для зняття готівки у банкоматах інших банків. З чуток, активність клієнтів у Донецьку була настільки високою, що Донгорбанк був змушений заблокувати авторизацію по картах ПІБа. Напевно аналогічним чином вчинили й інші банки, що й стало причиною черг біля дирекції ПІБа. На міжбанківському ринку в п'ятницю дилери відзначали активність казначейства Промінвестбанку із залучення доларових ресурсів.
"Говорять, із гривнею у ПІБа все в порядку, тому що на початку тижня вони залучили рефінансування в Нацбанку в розмірі до 1 млрд. грн. під заставу акцій банку. Тим часом деякі іноземні банки на них закрили ліміти по міжбанку (називають "Ерсте Банк" та Укрсиббанк.- Авт.)", - сказав скарбник одного з банків.
Високопоставлений чиновник НБУ цю інформацію спростував. "По лімітах у мене інформації нема, але за рефінансуванням вони до нас не зверталися. Якщо інформаційна атака на банк буде тривати і буде загрожувати його платоспроможності, ми надамо Промінвестбанку підтримку і рефінансуємо його на необхідну суму в понеділок. Ми незацікавлені у виникненні проблем у такого великого банку", - заявив нацбанківець.
У свою чергу прес-служба ПІБа опублікувала заяву, у якій звинуватила якісь закордонні фінансові групи в спробі тиску на акціонерів ПІБа. "Масова газетна атака на Промінвестбанк організована рейдерськими (бандитськими) угрупованнями закордонних агентів за участю високопоставлених чиновників великих державних структур, які за Конституцією повинні захищати вітчизняні підприємства та банки. Неправда, шантаж, направлений проти банку, має на меті змусити його до продажу іноземцям за комісійну винагороду. Заявляємо - ПІБ не продається", - сказано в заяві прес-служби.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас