У Німеччині росте страх перед економічним спадом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині росте страх перед економічним спадом

236
Наслідки фінансової кризи в США стають усе більш відчутними в Німеччині. Дотепер уряд Німеччини прогнозував економічне зростання в 2009 році в розмірі 1,2 відсотки. У суботу, 27 вересня, федеральні міністри фінансів та економіки Пер Штайнбрюк і Міхаель Глос заявили, що цей прогноз може виявитися нездійсненним.
Як відмітив Штайнбрюк в інтерв'ю тижневику Spiegel, "американський пацієнт перебуває в реанімації із запаленням легенів". Це означає, що "ми в Європі, як мінімум, одержимо сильну застуду". Глос розраховує на значне погіршення кон'юнктури в Німеччині. "Прогноз економічного зростання на майбутній рік, швидше за все, доведеться скорегувати убік зниження", - заявив він газеті Bild.
Наступний прогноз економічного розвитку Німеччини федеральний уряд опублікує 16 жовтня. Ще на початку поточного тижня він спростував повідомлення про те, що в новій доповіді економічне зростання німецької економіки в 2009 році буде знижено до 0,5 відсотка.
Міністр фінансів ФРН також висловив побоювання, що програма адміністрації США з порятунку фінансового сектора може поставити в невигідне становище європейські, у тому числі, і німецькі банки. У той час, як американські банки одержать багатомільярдну допомогу, німецькі фінансові інститути будуть змушені вирішувати свої проблеми самостійно, відмітив Штайнбрюк. Готового вирішення проблеми, за словами міністра, у нього немає. Спочатку потрібно подивитися, що "конкретно будуть робити американці", сказав Штайнбрюк.
Голова Об'єднання німецьких профспілок Міхаель Зоммер побоюється, що фінансова криза в США приведе до зниження зарплат і скорочення робочих місць у Німеччині. "Чим закінчуються подібні кризи для звичайних людей, що працюють наймано, добре відомо з минулого", - сказав Зоммер в інтерв'ю газеті Bild.
На відміну від Зоммера голова Федерального агентства праці Франк-Юрген Вайзе оптимістично оцінює ситуацію на ринку праці. На його думку, в 2009 році безробіття не буде рости, навіть якщо погіршиться кон'юнктура. За словами Вайзе, реформи останніх років зробили ринок праці в Німеччині більш гнучким. Однак при економічному зростанні всього на 0,5 відсотка на ринку праці наступить стагнація, додав Вайзе.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас