Баффет: США чекає "найбільший фінансовий обвал" у разі неприйняття закону про підтримку фінринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффет: США чекає "найбільший фінансовий обвал" у разі неприйняття закону про підтримку фінринку

1001
Якщо американські конгресмени не приймуть план із порятунку фінансового сектора, Сполучені Штати зіткнуться з "найбільшим фінансовим обвалом у своїй історії". Із такою заявою виступив сьогодні американський мультимілліардер Уоррен Баффет, передає телеканал CNN з посиланням на анонімні джерела.
Раніше сьогодні з'явилася інформація, що конгресмени і адміністрація президента США Джорджа Буша досягли домовленості за проектом закону про підтримку фінансового ринку США. Повідомлялося, що нижня палата конгресу може схвалити проект найближчим часом, а сенат - 29 вересня 2008 р., коли відкриються біржі. Міністр фінансів США Генрі Полсон вже виразив надію, що досягнуте рішення не буде змінено. При цьому подробиці законопроекту поки не повідомлялися.
Міністерство фінансів США запропонувало законопроект, що включає безпрецедентні заходи для стабілізації фінансового ринку країни, паралізованого неліквідними іпотечними активами. Згідно з проектом закону, уряд має намір викупляти проблемні активи, пов'язані з іпотекою, у фінансових компаній, штаб-квартира яких розташована в Сполучених Штатах. При цьому голова Мінфіну Г.Полсон заявив, що уряд, можливо, включить до плану й іноземні компанії, які ведуть широку діяльність в США. До числа інститутів, на які розповсюджуватиметься програма з викупу "поганих" активів, не увійдуть хедж-фонди, вказав Г.Полсон.
Викуп активів, швидше за все, проводитиметься у формі аукціону. Програма з "очищення" ринку від ризикованих інструментів діятиме протягом двох років. Міністерство фінансів США спочатку попросило у конгресу на ці цілі 700 млрд дол., при цьому для отримання таких коштів необхідно збільшити межу держборгу США з 10,6 трлн до 11,3 трлн дол. План отримав підтримку Дж.Буша і голови Федеральної резервної системи Бена Бернанке.
У.Баффет, голова компанії Berkshire Hathaway Inc., вже декілька десятиліть входить до списку багатющих людей планети. У травні 2008 р. він посів у почесному рейтингу першу позицію завдяки своєму грандіозному статку в 62 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас