Компанії відмовляються від "свіжої крові" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанії відмовляються від "свіжої крові"

777
Міжнародне кадрове агентство Manpower опублікувало прогноз змін на ринку праці. Відповідно до дослідження, у більшості країн зростання потреби в нових співробітниках знижується.
Так, у США приріст працевлаштування нових співробітників у другому кварталі 2008 року скоротиться вдвічі. У Франції цей показник складе всього 3%. В окремих країнах наймати співробітників стануть рідше. Наприклад, в Іспанії наймання персоналу скоротять на 9%, в Ірландії - на 7%.
"Винуватці такого спаду - роботодавці. Хоча вони не здійснюють масові звільнення, що є підбадьорюючим, однак і не спостерігається великого апетиту для наймання нових співробітників", - відзначається в доповіді Manpower.
В азіатських і латиноамериканських країнах наймання співробітників, навпаки, піде нагору. Зокрема, нескладно буде знайти роботу в Індії, Коста-Риці, Перу, Сінгапурі, на Тайвані.
Україна не фігурує в дослідженні Manpower. У той же час вітчизняні рекрутери стверджують, що негативні тенденції торкнуться і нашого ринку праці. "В останньому кварталі ми спостерігаємо уповільнення темпів зростання на ринку праці. У деяких галузях, таких як будівництво, фінансові установи, девелоперські компанії, можна навіть говорити про стагнацію ринку праці", - говорить консультант департаменту В2С рекрутингової компанії "Брейн Сорс Інтернешнл" Тетяна Вітковська.
Фахівці стверджують, що професіонали в Україні вирішили почекати з пошуком нової роботи в очікуванні кращих часів. Тим же, хто перебуває в пошуку, доводиться задовольнятися досить вузьким вибором вакансій.
У першому півріччі 2008 року найбільш затребуваними були фахівці в сфері маркетингу, фінансів і будівництва. "На даний момент структура попиту змінилася. Затребуваними залишилися фахівці тих сфер, бізнес яких криза обійшла стороною. До таких сфер належать аграрний сектор, роздрібна торгівля", - повідомила Вітковська.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас