Країни Бенілюксу виділяють 16 млрд дол. для термінової підтримки банку Fortis — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни Бенілюксу виділяють 16 млрд дол. для термінової підтримки банку Fortis

654
Влада Бельгії, Нідерландів і Люксембургу вирішила вкласти в банк Fortis 11,2 млрд євро ($16 млрд), щоб підтримати довіру, що похитнулася, до найбільшої бельгійської фінансової компанії, повідомляє агентство Bloomberg.
Бельгія купить 49% бельгійського банківського бізнесу банку за 4,7 млрд євро, Голландія заплатить 4 млрд євро за таку ж частку в нідерландській частині Fortis. Люксембург надає 2,5 млрд євро у вигляді кредиту, зобов'язання по якому можуть бути конвертовані в 49% акцій люксембурзького підрозділу банку.
Fortis вирішив також продати частку в роздрібному бізнесі ABN Amro. Покупець поки невідомий.
Бельгійська влада в п'ятницю намагалася переконати вкладників Fortis, що їхні гроші перебувають у безпеці; сам банк намагався розсіяти чутки, що поширилися, що він зазнає проблеми з ліквідністю.
У п'ятницю ввечері Fortis оголосив також про зміну керівника банку: новим CEO став Філіп Дієркск.
У п'ятницю акції Fortis падали п'ятий день підряд і, подешевшавши на 20%, досягли 14-річного мінімуму. Капіталізація банку впала до $17,8 млрд, що приблизно в 3 рази менше, ніж на початку року.
У неділю International Herald Tribune повідомила, що Fortis або частина його бізнесу можуть бути продані. У числі можливих покупців Financial Times називала BNP Paribas та ING.
Торік, у переддень кризи голландсько-бельгійський Fortis, що об'єднує банківський і страховий бізнес, купив частину бізнесу ABN Amro, витративши на це величезні кошти. Улітку цього року в ЗМІ повідомлялося, що бізнесмен Сулейман Керімов вкладає великі кошти в Fortis.
Fortis поки став найбільшим європейським банком, що похитнувся через кризу на фінансовому ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас