Доля фінансової стабілізації США залежить від Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доля фінансової стабілізації США залежить від Китаю

997
Доля реалізації пакета фінансової стабілізації США вартістю $700 млрд., погодженого урядом та обома палатами конгресу, тепер залежить від Китаю та інших зовнішніх інвесторів, вважає газета Wall Street Journal. Уряд має намір емітувати державні облігації під цю суму з метою розміщення на зовнішніх ринках. Китай є ключовим власником боргових зобов'язань Мінфіну США на загальну суму майже $1 трлн.
Порятунок іпотечних гігантів Fannie Mae та Freddie Mac, в облігації яких інвестував Китай (а також і Росія) було продиктовано головним чином прагненням Вашингтона втримати довіру зовнішніх інвесторів на тлі кризи на фінансовому ринку країни. Якщо Китай і близькосхідні інвестори не проявлять інтересу до бондів казначейства США, то уряду доведеться підняти процентну ставку, що обернеться новими серйозними загрозами для фінансової стабільності США.
Розмір довгострокових державних облігацій США наближається до $4 трлн., більше половиною яких володіють іноземні інвестори. Як відзначає газета, ще 10 років тому неможливо було припустити, що порятунок економіки тоді фінансової супердержави буде залежати від іноземного капіталу. Законопроект про заходи надзвичайної стабілізації на фінансових ринках США, як очікується, буде схвалений сенатом у цю середу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас