Ірак підписав угоду з General Electric та Siemens на 7 млрд. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірак підписав угоду з General Electric та Siemens на 7 млрд. дол.

186
Ірак підписав попередні угоди на мільярди доларів з компаніями General Electric та Siemens на постачання обладнання, що дозволить майже подвоїти енергогенеруючі потужності, заявив представник міністр енергетики Іраку Карім Вахід.
Раніше в цьому місяці Ірак підписав меморандум про взаєморозуміння з американською General Electric про постачання турбін потужністю 6800 Мвт для виробництва електроенергії. Другий меморандум був підписаний з німецьким концерном Siemens. Він передбачає поставки турбін загальною потужністю 2 тис. Мвт, додав Вахід. Сума цієї угоди може скласти 1,4 - 1,6 млрд дол.
Карім Вахід не уточнив, скільки Ірак заплатить за обладнання, але сказав, що кожен мегават буде коштувати 700 - 800 тис. дол. Це означає, що вартість усього обладнання General Electric становить 4,8 - 5,4 млрд дол. Сума угод з General Electric, Siemens і неназваною третьою компанією буде становити від 7 до 8 млрд дол., уточнює Reuters.
Роки війни, санкцій і занедбаності зруйнували електромережеву систему Іраку, через що країна страждає хронічними відключеннями електрики. Столиця Багдад одержує електроенергію тільки кілька годин на день. Угоди стануть серйозним кроком на етапі відновлення країни, сказав чиновник. "Угоди допоможуть нам вирішити проблему енергопостачання до 2012 року", - заявив міністр під час приватного візиту в Об'єднані Арабські Емірати. Крім того, Багдад веде переговори із третьою компанією для постачання обладнання потужністю 1 тис. Мвт, додав він, відмовившись повідомити деталі.
Установлена потужність електростанцій країни виросте на 10 тис. Мвт. Попит на енергію становить 11 тис. Мвт. Для будівництва електростанцій Ірак залучить підрядників після остаточного підписання угод з постачальниками.
Представники нафтової галузі Іраку зустрінуться 12 жовтня з керівництвом російської компанії Технопромекспорт для перегляду угоди на суму 124 млн дол. на відновлення 400 Мвт потужностей у Басрі.
Фінансувати угоду буде Світовий банк.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас